Omgivelser:

 

Lejligheden

 

Priser

 

Omgivelser

 

Badevand

 

Golf

 

Restauranter

 

Kavarna

 

Kap Kaliakra

 

Kamen Bryag

 

Dobrich

 

Varna

 

Balchick

 

Golden Sands

 

Natur

 

Kontakt

 

Links

 

Varna:

 

Varna er den største by ved Sortehavskysten og Bulgariens tredjestørste by med en befolkning på 350.000. Den ligger ca. 50 km fra lejligheden.

 

Der er 3 forskellige ruter derned. Man kan køre til Balchik og køre langs kysten via Albena og Golden Sands. Det er den smukkeste, men langsomste rute. Man kan også vælge at køre til Obrochiste og dreje til højre mod Varna. Det er den hurtigste rute. Endelig kan man fortsætte ligeud i Obrochiste og køre forbi Golden Sands (Zlatni pjasatsi). Man kan også kombinere delruterne som man har lyst.

 

Varna har alt hvad hjertet kan begære bortset fra parkeringspladser til bilen. Det kan være særdeles vanskeligt at finde en nogenlunde centralt beliggende p-plads, men det lykkes som regel i en af de små gader nord for Marija Luiza. Herfra kan man gå ned til gågaderne, den store bypark ved vandet eller markedet overfor katedralen. Pas på lommetyve!

 

Det vil føre alt for vidt at nævne alt, hvad byen kan byde på, men det er et godt sted at handle f.eks. tøj, sko, tasker og smykker, og der er masser af gode spisesteder.

 

Hvis man følger skiltningen mod Burgas, kommer man ind i centrum af byen ved den røde pil på kortet herunder. Gågaderne er markeret med blåt og markedet ligger i den gule cirkel.

 

 

 

Der er et godt kort over byen HER.

 

Man kan læse lidt mere om byen HER og på byens officielle hjemmeside HER.

 

Et af byens vartegn er den store katedral, der ligger på hjørnet af Vladislav Varenchik og Hristo Botev lige over for pladsen Mitropolitska Simeon, hvorfra gågaden starter og løber i zigzag ned mod strandparken.

 

 

 

Der er masser af skyggefulde træer på den brede gågade ned mod strandparken.

 

 

 

Gågaden ender i en smuk plads, hvorfra der er en smuk udsigt over strandparken.

 

 

 

Ca. 15 km vest for Varna ligger det fantastiske naturfænomen Pobiti Kamani - Stenskoven. Det er absolut et besøg værd! Man skal ikke køre ad motorvejen vestpå, men tage landevejen syd om lufthavnen.

 

 

 

Der er ingen sikre forklaringer på det mærkelige naturfænomen.

 

 

 

Mange af søjlerne er 5-6 meter høje.

 

 

 

De har de særeste udtryk. Denne her ligner nærmest et ansigt.

 

 

 

 

 

Forside

 

Benny Steen Larsen © 2012 • Privacy Policy • Terms Of Use