Omgivelser:
Lejligheden
Priser
Omgivelser
Badevand
Golf
Restauranter
Kavarna
Kap Kaliakra
Kamen Bryag
Dobrich
Varna
Balchick
Golden Sands
Natur
Kontakt
Links
|
Restauranter:
Bulgarien er ikke just kendt for at være et land fyldt med gourmet-restauranter, men holder man af fisk, skaldyr og store salater, er der rigtigt meget at komme efter.
På de gode restauranter er maden ikke vanvittigt billig, men dog væsentligt billigere end i Danmark. Til gengæld koster drikkevarerne kun en brøkdel - f.eks. en halv liter øl for 8-10 kr. og en hel flaske udmærket bulgarsk champagne "Iskra" for omkring 40 kr og en flaske lokal vin koster ca. det samme.
Den lokale restaurant i hotel-komplekset Royal Cove kan ikke anbefales udenfor højsæsonen. Der kommer simpelthen for få gæster til, at de kan holde et rimeligt kvalitetsniveau, men i perioder med mange gæster, kan det være hyggeligt at sidde i solnedgangen ved poolen og nyde sin aftensmad.
Til gengæld ligger der nogle gode restauranter lige udenfor døren - en enkelt endda rigtig god!
Lige på den anden side af gaden overfor Royal Cove ligger La Terrazza, der er en bar/restaurant, hvor man kan købe billige drikkevarer og få enkle, men udmærkede retter at spise til. Ejeren har selv gået og bygget den gennem nogle år indtil den åbnede i 2014.
Ved siden af ligger fiskerestauranten Moriashka Sresta Restaurant. Der er indgang både fra vejen og nede fra P-pladsen ved stranden. De har et stort og varieret menukort. Et hyggeligt sted at spise - specielt om aftenen i godt vejr, hvor man kan sidde på den store overdækkende og næsten lukkede terrasse.
Helt ud til stranden ligger Restaurant Bulgarka. Den har åben året rundt og er meget benyttet af de lokale. Om sommeren kan man sidde helt udendørs lige ud til stranden. Er vejret lidt køligt, kan man sidde på den overdækkede terrasse, og når det er rigtigt koldt, kan man sidde indenfor i varmen. De laver glimrende, traditionel bulgarsk mad og store, lækre salater.
Mellem fiskerestauranten og Bulgarka ligger Restaurant Di Mare, der genåbnede i 2014, efter at stedet havde været lukket i en årrække. Det er en glimrende restaurant, hvor maden generelt er god. Der er hyggeligt, pænt og rent, og servicen er i top. Prisniveauet er absolut rimeligt i forhold til kvaliteten.
Den efter vores mening bedste restaurant i lokalområdet ligger i en af de gamle bygninger på den anden side af bækken. Den hedder Dukova Kashta, der betyder "Dukovas hus". Den ser ikke ud af så meget, men der er rigtig god betjening, maden er glimrende - de gør lige lidt mere ud af det hele - og de har et godt vinkort med fremragende lokale vine. Som de andre steder, er der en overvægt af fisk og skaldyr på menuen. Deres "moussels in spicy sauce" kan klart anbefales.
Fra tid til anden har der været flere restauranter i lokalområdet, men bortset fra pizzariaet har de ikke været noget at råbe hurra for.
Oppe i byen, hvis man kører under broen og drejer til højre to gange, ligger en lille restaurant på højre side lige ved gågaden og lige over for p-pladsen. Her kan man købe særdeles velsmagende og meget billig mad til frokost, Maden kan både nydes på stedet eller tages med hjem. Man skal vælge sine retter fra en betjent buffet og betaler efter vægt. Det er mere "normal" mad end man finder i andre restauranter i byen - fx. frikadeller, kød, kylling og kartofler. Man kan selvfølgelig også få supper, salater og mere traditionelle bulgarske retter. To voksne skal gøre sig umage for at bruge mere end 20 lv inklusive drikkevarer! Stedet kan absolut anbefales, hvis man vil have value for money og/eller trænger til kød og kartofler. Der er mange lokale, der henter mad på stedet, og man skal komme ret tidligt. Allerede ved 13-tiden er udvalget ved at være begrænset. Om aftenen fungerer den som normal restaurant, men det er ikke så godt og billigt som frokostbuffetten.
De klart mest populære restauranter i nærheden ligger ved Dalboka muslingefarm. Den ligger et par km længere ude ad kysten, men man skal op gennem Kavarna og ud mod Kap Kaliakra for at komme derud. Efter et par km kommer der et skilt, der viser ned ad en lille vej til højre.
Det virker surrealistisk, når man kører derud, at der kan ligge populære spisesteder på så afsidesliggende et sted, og man bliver meget overrasket, når man ser det kaos af biler, der holder langs den meget smalle og ekstremt stejle vej, der fører ned til restauranterne. Der skal gode nerver til at køre derned, når der ikke er så mange, men i højsæsonen kan det selv på hverdage anbefales at parkere ovenfor nedkørslen, og spadsere derned i stedet for at risikere at få buler i bilen.
Vel fremme opdager man, at der ligger to restauranter helt ud til vandet. Den største - til højre - har borde hen langs kysten, mens den anden har en overdækket terrasse bygget ud over vandet. I godt vejr er det - specielt om aftenen - helt fantastisk at sidde helt ud til vandet og nyde sin mad i den smukke solnedgang. Er vejret lidt køligere, er det bedre at sidde på den overdækkede terrasse, men begge restauranter har også helt indendørs servering.
Det er et meget populært spisested for både lokale og turister, og i højsæsonen kan det anbefales at reservere bord, hvis man vil undgå ventetid - eller at køre forgæves. Der er plads til rigtigt mange, men alligevel er der ofte fyldt helt op.
Der er helt naturligt en overvægt af muslinge-retter på menuen, men man kan også få mange forskellige fisk og helt traditionelle retter.
I Kavarna by ligger der en del restauranter. Vi har ikke prøvet dem alle sammen, og vil gerne høre andres erfaringer med byens restauranter. Der er en enkelt, som vi kan anbefale.
I byens vestlige udkant - på vejen mod Balchik - ligger Sveti Georgi "Sankt George" på venstre side af vejen. Der er plads til mange mennesker, og er meget benyttet af lokalbefolkningen til fester og familiekomsammen. Fredag og lørdag aften bliver der ofte spontant danset fællesdans midt i lokalet. Der er levende musik og sang de fleste aftener. Der kommer ikke mange turister, så det er et godt sted at opleve original bulgarsk folklore.
Menukortet består af traditionelle, solide bulgarske retter med svinekød eller kylling. Hvis man er modig, kan man f.eks. prøve tribesoup - suppe kogt på lammemaver. Det er bedre, end det lyder.
|
Forside
|